Kıyır Kıyır Harika Bir Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
- 1 kase iç ceviz
- Toz antep/hindistan cevizi
Kıyır Kıyır Harika Bir Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. ️çünkü soğuk olması gerekir. Küçük bir tencereye önce şekeri sonra suyu ekleyip kaynatıyoruz.
- Şeker eridikten ve su kaynadıktan sonra limon suyu damlatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeleri kaba ekliyoruz. Unu azar azar ekliyoruz. Ve yumuşacık bir kıvam aldığında hamurumuz tamamdır.
- Kalburabastı kalıbı yada rendenin iri yerine hamurdan küçük bir parça koparıp koyuyoruz ve elimizle hamuru yaydırıyoruz.
- Ortasına ceviz ekleyip bir kenardan diğer kenara yuvarlayarak hamuru kapatıyoruz.
- Fırın tepsisine diziyoruz.
- Tüm hamuru bu şekilde bitiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
- İlk sıcaklık geçtikten sonrada soğuk şerbeti tatlımızın üzerine döküyoruz. Alt ve üst olarak çevirerek, tatlının her yerinin şerbeti iyice çekmesini sağlıyoruz.
- Üzerine ister toz antep isterseniz de hindistan cevizi ekerek servis edebilirsiniz.Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.