Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet yumurta
- Yarım paket margarin oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Göz kararı un
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 4-5 damla limon suyu
Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle şerbetimizi materyallerini koyup kaynatıyoruz.
- Kaynayınca çabucak kenar alıyor servetimiz soğuk tatlı mı sıcak olacak.
- Tatlımızı hazırlamaya başlayalım. Un vanilya kabartma tozu hariç bütün gereçleri margarin, sıvı yağ, irmik, yumurta, pudra şekeri, nişasta koyup yoğurun.
- Unu biraz ekleyip vanilya ve kabartma tozunu ekleyin unu denetimli formda koyun.
- Kıvamı kurabiye hamurundan bir tık sert olacak.
- Uzun silindirler yapıp kesin ve irmiğe bulayıp yağlayın, tepsiye dizin.
- 200 derece fırına sürün. Çıkar çıkmaz şerbeti ekleyin.
- Üzerini kapatmayın hamur olmasın. İşteeee. Islak kurabiye tadında kıtır lezzet afiyet olsun????.