Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı

Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı
0
19

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kiyir-kiyir-irmikli-kesme-tatlisi.jpg

Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet yumurta
  • Yarım paket margarin oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Göz kararı un
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
Dış kaplama için
  • 1 su bardağı irmik
Şerbet için
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi materyallerini koyup kaynatıyoruz.
  2. Kaynayınca çabucak kenar alıyor servetimiz soğuk tatlı mı sıcak olacak.
  3. Tatlımızı hazırlamaya başlayalım. Un vanilya kabartma tozu hariç bütün gereçleri margarin, sıvı yağ, irmik, yumurta, pudra şekeri, nişasta koyup yoğurun.
  4. Unu biraz ekleyip vanilya ve kabartma tozunu ekleyin unu denetimli formda koyun.
  5. Kıvamı kurabiye hamurundan bir tık sert olacak.
  6. Uzun silindirler yapıp kesin ve irmiğe bulayıp yağlayın, tepsiye dizin.
  7. 200 derece fırına sürün. Çıkar çıkmaz şerbeti ekleyin.
  8. Üzerini kapatmayın hamur olmasın. İşteeee. Islak kurabiye tadında kıtır lezzet afiyet olsun????.
Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,781Mesajlar
29,853Kullanıcılar
bsenmi89Son üye
Üst Alt