teknolojiuzmani
FD Üye
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Gereçler
- 125 gr margarin (isteyen tereyağda kullanabilir)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 çay kaşığı karbonat
- 2 su bardağı şeker
- 2.5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- Fındık ve ceviz (iri çekilmiş)
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel şeker ve suyumuzu tenceremize alıyoruz .
- Bir kaç damla limon sıkın 15 dk kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Yoğurma kabınıza 125 gr margarini yahut tereyağını,1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ,1 yemek kaşığı yoğurt,2 yemek kaşığı irmik,1. 5 çay kaşığı karbonat ve unumuzu yavaş yavaş alarak yoğuralım.
- Kıvama gelen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp rende yada benim yaptığım süzgeç üzerinde hal vererek açalım ,iri çekilmiş ceviz ve fındığımızı ortasına koyup iki kenarını ortada birleştirerek kapatalım ve fırın tepsisine dizelim .
- 180 derece fırında 25 dk pişirelim.
- Pişen fırından alınan sıcak tatlıya soğuk şerbet dökülür.
- Şerbetini çektikten sonra birkaç saat dinlendirelim dileğiniz formda servis edebilirsiniz şimdiden afiyet olsun .