Kıyır Kıyır Kandil Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Susam
Kıyır Kıyır Kandil Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Derin bir yoğurma kabına tereyağı,sıvı yağı, yoğurt ve yumurtayı koyup karıştıralım.
- Diğer malzemeleride ekleyip iyice yoğuralım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım uzunlamasına yuvarlayalım.
- Ortadan büküp buralım.
- Önce yumurta beyazına sonra susama bandırıp tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede iyice kızarana kadar pişirelim.