Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı (Yarım paket)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı (Beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Çokça susam
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak susamları tavada rengi biraz koyu renk olana kadar kavuruyoruz.
- Hamurumuz için un mahlep ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi güzelce karıştırıp daha sonra kalan materyallerimizi de ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuz hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Yuvarlak simit formunu verelim.
- Simitleri evvel yumurta akına daha sonra susama bulayıp tepsimize dizip. Fırında 180 derecede 15 20 dakika kadar pişirelim.