Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram tereyağı (Yarım paket)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta sarısı (Beyazı dışına)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Çokça susam
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak susamları tavada rengi biraz koyu renk olana kadar kavuruyoruz.
- Hamurumuz için un mahlep ve kabartma tozu hariç bütün malzemeyi güzelce karıştırıp daha sonra kalan materyallerimizi de ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Hamurumuz hazır olduğunda ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak evvel elimizle yuvarlayalım sonra tezgahın üzerinde ileri geri sürerek uzatalım. Yuvarlak simit formunu verelim.
- Simitleri evvel yumurta akına daha sonra susama bulayıp tepsimize dizip. Fırında 180 derecede 15 20 dakika kadar pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.