Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket oda ısısında margarin
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı (beyazı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 çay kaşığı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı un (az gelirse 2 yemek kaşığı un ek edebilirsiniz)
- Yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- Kavrulmuş susam
Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına un, kabartma tozu ve mahlep hariç başka gereçleri ekleyip, karıştıralım.
- Daha sonra un, kabartma tozu ve mahlebi ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım. (unu denetimli ekleyin)
- İstediğiniz büyüklükte yuvarlayıp, hal verelim.
- Yumurta akına 1 tatlı kaşığı pekmezi ekleyip çırpalım.
- Simitleri evvel pekmezli yumurta akına sonra susama bulayalım.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- 180°fırında 15 -20 dk kızarana kadar pişirelim deneyecek olanlara afiyet olsun ❤❤.