Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıyır Kıyır Lahana Turşusu

Kıyır Kıyır Lahana Turşusu
0
135

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Kıyır Kıyır Lahana Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Lahana
  • 3 adet havuç
  • 1 baş sarımsak
  • 5-6 tane yeşilbiber yada kuru biber
  • 3 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber (Şart değil)
  • 1 tatlı kaşığı tane kişniş (Şart değil)
  • 5-6tane defne yaprağı (Şart değil)
  • 1 su bardağı sirke
  • Lahanaların yarısını geçecek kadar su
  • 3-4 litrelik kavanoz

Kıyır Kıyır Lahana Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Lahanaları güzelce yıkayıp, iri iri doğradım biraz bastırarak kavanoza yerleştirdim. Ortalarına sarımsak, havuç, biber, tane karabiber, kişniş serpiştirdim kat kat.
  2. Bu süreç bitince en üstüne 3 yemek kaşığı tuz, 1 su bardağı sirke ve yarısını biraz geçecek kadar su koydum. Ağzına kadar su doldurmuyorum zira lahanada sulanıyor.
  3. Ertesi gün lahanalar biraz pörsüyüp, aşağı iniyor sonraki gün bakın şayet suyu eksik gelirse tamamlayıp, kapağını kapattım.
  4. Serin bir yerde koruma edeceğim 1 hafta sonra yenecek kıvama geliyor aylarcada bekliyor şayet kalırsa???? lahanasını yeyip suyu kalırsa tekrar lahana atabilirsiniz yada karnabahar atabilirsiniz afiyetle????
Not: Kişniş karabiber defne yaprağı kaide değil isteğe bağlı koymayabilirsiniz fakat konutta varsa koyun çok hoş bir aroma veriyor.

Kıyır Kıyır Lahana Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,869Mesajlar
29,906Kullanıcılar
yarrocqSon üye
Üst Alt