bilgisayarci
FD Üye
Kıyır Kıyır Marmelatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
- 2 çay bardağı pudra şekeri
- 2 çay bardağı mısır nişastası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yaklaşık 3.5 4 su bardağı un
- Şeftali,vişne, erik, çilek reçeli ve ya marmelatı
Kıyır Kıyır Marmelatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Reçelleri en hoş formda kıymetlendirmek istermisiniz ? ???????? kolay ve çok lezzetli asla kaçırmayın.
- Un haricinde materyalleri derince kabın içerisine alarak krema kıvamına gelene dek elimizle karıştıralım. Azar azar un eği yaparak kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
- Hamurdan küçük ceviz büyüklüğünde kesim kopararak yuvarlayalım.
- Tahta kaşığın yuvarlak sapıyla ortasını bastıralım.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olacak halde dizerek evvelden ısıtılmış fırında 160 derecede 15- 20 dakika üzeri kızartılmadan pişirelim. (kurabiyenin altı pembeleşmişse içi pişmiş demektir)
- Soğuyunca pudra şekerini dökelim.
- Üzerinin boş olan kısımlarına 1 çay kaşığı marmelat ya da reçel koyalım. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.