Kıyır Kıyır Mayasız Mısır Unlu Çabuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
Hamur için :
- Dolu dolu 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 tam yumurta + üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı ( yumurtalarınız büyükse hamura koyacağınız 2 yumurtadan birinin sarısını ayırıp üzerine sürebilirsiniz.)
- 1, 5 su bardağı mısır unu
- 2 – 2, 5 su bardağı kadar un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- İstediğiniz materyal olabilir.
- Ben yarısına peynir + maydanoz ve yarısına ise zeytin kullandım.
Kıyır Kıyır Mayasız Mısır Unlu Çabuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Tereyağı eritilir karıştırma kabına boşaltılır.
- Un hariç öbür hamur gereçleri de eklenir ve biraz yoğurulur.
- Daha sonra unu denetimli formda ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapılır.
- Hamurdan koparılan kesimler yuvarlak hale getirilip yassı biçim verilir.
- Sonra iç materyali konup kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- İsteğe nazaran susam ve çörekotu ile süslenir.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında denetimli olarak üzeri kızarana kadar pişirilir.