Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıyır Kıyır Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi)

Kıyır Kıyır Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi)
0
34

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kiyir-kiyir-misket-kurabiye-buzluk-kurabiyesi.jpg

Kıyır Kıyır Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi) Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gram margarin yumuşamış
  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 4 yemek kaşığı sirke (Üzümde olur elmada olur)
  • 1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6, 5-7 su bardağı ortası un

Kıyır Kıyır Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yumuşamış margarinimizi leğenimize alıyoruz. Sıvı yağ, yumurta akı, tuz, pudra şekeri ve sirkeyi ek ediyoruz. Elimizle güzelce karıştırıyoruz.
  2. Unumuzu, yavaş yavaş üzerine ek ediyoruz kabartma tozunu da ek ettikten sonra güzelce yoğuruyoruz unumuzu denetimli ekleyelim undan una fark olabiliyor ben 6. 5 su bardağı un kullandım siz unun kalitesine nazaran denetimi ekleyin.
  3. Unumuzu koyduktan sonra, hamurumuzu yoğuruyoruz. Yumuşak bir hamur olması lazım. En son üzerine 2 yemek kaşığı çörek otunu ve susamı ilave  ediyoruz ve tekrar yoğuruyoruz düzgünce karışması için.
  4. Misket büyüklüğünde kesimler koparıp, elimizle yuvarlayıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp, evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kızarana kadar pişiriyoruz.
Not: Şahane bir tanım kurabiyeyi pişirdikten sonra soğumaya bırakın soğuduktan sonra derin dondurucuya koyun tam misafirlik bir tanım tadıda şahane buzluktan 1 gece evvel çıkarıp ısıtmadan tükete bilirsiniz güya yeni yapmışsınız üzere tazecik oluyor deneyenlere afiyet olsun.
 

Similar threads

Kıyır Kıyır Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler 250 gram margarin yumuşamış2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)1 su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı çörek otu2 yemek kaşığı susam4 yemek kaşığı sirke (üzümde olur elmada olur)1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Çörek Otlu Misket Kurabiye (Buzluk Kurabiyesi) Tanımı İçin Materyaller 250 gram margarin yumuşamış2 adet yumurta akı (sarısı üzerine)1 su bardağı sıvı yağ2 yemek kaşığı çörek otu2 yemek kaşığı susam4 yemek kaşığı sirke (üzümde olur elmada olur)1 tatlı kaşığı dolusu pudra şekeri1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
Kıyır Kıyır Misket Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler ️125 gram margarin ya da tereyağı️Yarım çay bardağı sıvı yağ️Yarım çay bardağı toz şeker️Yarım çay bardağı yoğurt️1 yemek kaşığı sirke️1 çay kaşığı tuz️Yarım paket kabartma tozu️1 yemek kaşığı susam ve çörek otu️Aldığı kadar un (yaklaşık 3 buçuk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Kıyır Kıyır Misket Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler 1 paket terem yağ1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı şeker1 çay bardağı yoğurt2 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı susam2 yemek kaşığı çörek otu1 tane kabartma tozuAldığı kadar un kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Tembel Kurabiyesi (Az Gereç Artı Kıyır Kıyır Tat) Tanımı İçin Malzemeler Yarım paket margarinYarım su bardağı sıvı yağ (100ml)2 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz2 yemek kaşığı çörek otu1 adet yumurta (Sarısı üzerine)3 su bardağı un (Aldığı kadar) Tembel Kurabiyesi (Az Gereç Artı Kıyır Kıyır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
858,475Konular
981,252Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt