Kıyır Kıyır Misket Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- ️125 gram margarin ya da tereyağı
- ️Yarım çay bardağı sıvı yağ
- ️Yarım çay bardağı toz şeker
- ️Yarım çay bardağı yoğurt
- ️1 yemek kaşığı sirke
- ️1 çay kaşığı tuz
- ️Yarım paket kabartma tozu
- ️1 yemek kaşığı susam ve çörek otu
- ️Aldığı kadar un (yaklaşık 3 buçuk su bardağı)
- 1 adet yumurta sarısı
Kıyır Kıyır Misket Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kabımıza bir miktar erittiğimiz margarini, sıvı yağı, un hariçinde diğer malzemeleri koyup birbirini özümseyene kadar karıştırıyoruz.
- Unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğuruyoruz.
- Küçük küçük yuvarlayıp (ya da istediğimiz şekilde yapıp )üzerine yumurta sarısını sürüyoruz.
- Son olarak üzerini susama bulayıp önceden ısıttığımız 180 derecelik fırınımızda 10-15 dk pişiriyoruz. (fırınlar farklılık gösterebilir kendi fırınınızda kontrollü bir şekilde pişiriniz ).