Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamur malzemeleri;
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağ(margarin)
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 -6 bardak un yoğurarak kontrollü ekleyelim
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı su
- Susam
Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç tüm malzemeleri alıp biraz karıştırıyoruz.
- İlk olarak 2 su bardağı unu alıp yoğurmaya başlıyoruz, unu kontrollü ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye isteğe göre şekil verdigimiz kurabiyeleri diziyoruz.
- Üzerine pekmez ve susam sürdükten sonra önceden ısıtılmış fırında 180 -190 derecede kontrollü bir şekilde 25 -30 dakika pişiriyoruz.
Kıyır Kıyır Pastane Kurabiyesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı