Kıyır Kıyır Pizza Tanımı İçin Materyaller
Hamur için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 125 gram margarin
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Kabartma tozu
- 1 tane yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı sirke
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4,5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
- Sucuk
- Kaşar
- Yeşil biber
- Kırmızı biber
- Zeytin
- 2 yemek kaşığı domates sosu yahut salça
- Kekik
- Pul biber
- Karabiber
Kıyır Kıyır Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru için uygun bir kaba yoğurt, margarin, tuz, şeker, kabartma tozu, sirke, sıvı yağ, yumurtayı alalım, karıştırmaya başlayalım.
- Denetimli bir halde un ekleyelim.
- Kulak göğsü kıvamında olan hamuru tepsimizin boyunca açalım, açtığımız hamurun üzerine sosu her tarafına yayalım.
- Sonra üzerine doğradığımız ince ince biber, domates, zeytin koyalım. İsterseniz mısır, mantar da koyabilirsiniz. Ben elimdeki materyallerle yaptım.
- Sonra üzerine sucuk ekleyelim, ben konut imali sucuk kullandım siz marketten aldığımızla da yapabilirsiniz ve hazır olan pizzayı fırına verelim.
- Alt üst 180 derecede pişirelim, sonra üzeri için rendelediğimiz kaşarı pişmiş olan pizzanın üzerine dökelim.
- Pizzanın her tarafına gelecek halde yayalım, kaşarı ve biraz daha fırına verelim.
- Kaşarlar eridiğinde fırını kapatalım soğuduktan sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun.