Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta ( akı içine sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 kabartma tozu
- Un
- Peynir
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için bütün gereçleri kabımıza alıp güzelce karıştırıyoruz. Akabinde kabartma tozunu ve unu azar azar ekleyip yoğuruyoruz, hamur yumuşak olmalıdır.
- Daha sonra yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizde yuvarlayalım akabinde yavaşça bastırıp yuvarlak bir halde açalım.
- Peynirli iç harcımızdan koyup uçlarını birleştirelim.
- Birleştirdiğimiz yeri altta kalacak biçimde fırın tepsisine yerleştirelim.
- Bu biçimde hazırlanmış poğaçaların üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürüp çatalla form verdikten sonra evvelce 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.