Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıyır Kıyır Poğaça

Kıyır Kıyır Poğaça
0
24

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
kiyir-kiyir-pogaca.jpg

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Oda sıcaklığında bekletilmiş yarım paket (125 gr) hamurişi sana yağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat (yemek sodası)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Lor peyniri tercihe göre değişebilir
  • Susam
  • Aldığı kadar un (Hamur ele yapışmayan yumuşak kıvamda olacak şekilde)

Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumuşamış sana yağımızı yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Üzerine yoğurt ve yumurtalarımızı ekliyoruz ???? (1 tanesinin sarısını ayırmayı unutmayalım).
  3. Karbonat kabartma tozu ve tuzu da ekleyerek bu malzemeleri elimizle karıştırıyoruz ✋????.
  4. Sonrasında unumuzu azar azar eklemeye başlıyoruz ki hamurun kıvamını kontrol edebilelim????????.
  5. Hamur ele yapışmayan yumuşak kıvama geldiğinde hamurumuz hazır demektir????????.
  6. Hazırladığımız hamurdan mandalina büyüklüğünde elimize alıp avucumuzda bastırarak yayıyoruz.
  7. Oluşan yuvarlağın yarısına peynirimizi koyup diğer yarısını üstüne kapatıyoruz???????? poğaçalarımız yarım ay şeklinde olacak ve mis gibi kabaracak ????
  8. Hazırladığımız poğaçaların üstüne yumurta sarısını sürüp susam serpiyoruz ve doğru fırına.
  9. Fırında 180 derecede 25dk -kızarana kadar- pişiriyoruz ve afiyetle yiyebilirizz???? Not: peynir seçimi zevke göre değiştirilebilir fakat kaşar ve tulum gibi peynirler sıcak tüketirsek çok lezzetli olurken soğuk tüketirsek sertleşmiş oluyor❗️.
Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,443Mesajlar
29,608Kullanıcılar
diyar123Son üye
Üst Alt