teknolojiuzmani
FD Üye
Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta (1 tane yumurtanın sarısı üzerine)
- 125 gram margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım kahve fincanı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un
- Kaşar peyniri yada lor peyniri
- Yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Malzemelerin oda ılıklığında olmasına dikkat edelim. Bir kaba yumurta,tereyağı ve sıvı yağ koyup karıştıralım.
- Daha sonra sirke ve yoğurdu ilave edelim bunları da karıştırıp şeker ve tuzu ilave edip eritelim.
- Hazırlamış olduğumuz karışıma un, kabartma tozu ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamurdan istediğiniz büyüklükte yada ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve ortasına peyniri koyup kapatalım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine biraz sıvı yağ ile açtığımız yumurta sarısını sürelim ve susam ve çörekotu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. (ortalama benim fırınımda 25 dk pişti). Şimdiden yapacaklara afiyet olsun ????.