Kıyır Kıyır Pratik Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3,5-4 su bardağı un(bardak ölçüsüne göre farklılık gösterebilir.)
- 1’er paket kabartma tozu, vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Kıyır Kıyır Pratik Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kurabiyenin hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Margarinin oda sıcaklığında olması çok önemli. Yoksa hamuru toparlamamız zorlaşır. Unu da kontrollü olarak ekliyoruz.
- Ölçü bardağa göre değişebileceği için hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında un miktarı yeterli olacaktır. Ben 3,5 su bardağı kullandım.
- Daha sonra fırın tepsisine ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük parçalar alarak elimizde yuvarlıyoruz, tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede altı kızarana kadar pişiriyoruz.
- Küçük bir kabın içerisine 1’er çay bardağı pudra şekerini ve hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.
- Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra, kurabiyeleri tek tek bu karışıma bulayıp servis tabağına alıyoruz.
Kıyır Kıyır Pratik Pişmaniye Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı