bilgisayarci
FD Üye
Kıyır Kıyır Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için
- 2.5 su bardağı su Bardak ölçüm 250 ml
- 2 su bardağı şeker
- 1 dilim limon
- 125 gram yumuşak tereyağı
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 paket vanilya şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta beyazı
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1.5 – 2 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)
- 1 adet yumurta sarısı
- Fındık
Kıyır Kıyır Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbet için tüm materyalleri bir tencereye ek edin.
- Kaynadıktan sonra altını kısın ve 10 dakika kaynamaya bırakın.
- Hamur için un hariç tüm materyalleri yoğurun. Yavaş yavaş unu ekleyerek, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan yuvarlak toplar yapıp üzerine bastırarak biçim verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları dizin ve evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.
- Pişen tatlıları derin bir borcama alın ve şerbeti üzerine gezdirin.
- 2 saat bekletinki, şerbeti güzelce içine çeksin.
- Üzerini fındık ile süsleyin????.