Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça
0
85

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gr yumuşak tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt suyu ile birlikte
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı üzüm yahut elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı kadar un denetimli kullanın yumuşacık kalması gerekiyor
İçi için
  • 1 kalıp içim süzme peynir
Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tüm malzemeyi güzelce yoğuralım. Unu yavaş yavaş ekleyip ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
  2. Minik minik bezeler yapıp inceltelim ve içine peynir koyup kapatalım.
  3. Fazla büyük ve kalın yapmanızı tavsiye etmem bu türlü minik minik ince açarsanız daha hoş olacaktır.
  4. Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı karışımı sürelim üzerini çatalla çizelim.
  5. 175°önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 1 kutu krema1 yumurta akı (Sarısı üzerine)1 çay bardağı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz1 kabartma tozuUn ortalama 4 su bardağı İç malzemesi için; Beyaz süzme peynir Üzeri için; Yumurta sarısıSusam Kıyır Kıyır Şipşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
38
Mayasız Poğaça (Kıyır Kıyır) Tanımı İçin Malzemeler 250 gram oda sıcaklığında margarin (yarısını tereyağı kullandım)1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı1 çay bardağı yoğurt2 adet yumurta (1 inin sarısı üstüne)1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sirke1/2 (yarım) tatlı kaşığı karbonatAldığı kadar un İç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
31
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağıYarım su bardağı sulu yoğurtYarım su bardağı sıvıyağ1 paket kabartma tozu2 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sirke1 tane yumurta (Beyazı içine sarısı üzerine)Un (Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı mısır unu125 gr margarin yahut tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ2 adet yumurta (1 yumurta üzerine ayrılacak)3 yemek kaşığı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozuUn İçine; Peynir Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
64
Tereyağlı Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler 200 gram tereyağ (1 su bardağı) geliyor3 çorba kaşığı süt kaymağı (Yoksa kullanmayın)2 adet yumurta (1 sarı ayır üzerine)1 su bardağı suluca yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ (125ml)1 paket kabartma tozu2 çorba kaşığı sirke1 tatlı kaşığı toz şeker1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt