Kıyır Kıyır Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram margarin
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 3 su bardağından biraz az un (dikkatli ekleyelim)
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- Çörekotu
- Susam
- Haşhaş
Kıyır Kıyır Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına un dışındaki materyalleri ekleyip karıştıralım, üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım.
- İstediğiniz formu verebilirsiniz ben kalıpla yuvarlak ve orta kalınlıkta biçimler verdim çok kalın sevmediğimizden dilerseniz biraz daha kalın da yapabilirsiniz.
- Akabinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
- Üzerine yumurta sarısı sürüp kürdanla çizikler attıktan sonra çörekotu ,susam ,haşhaş serpiştirin.
- 180 derece ısınmış fırında denetimli pişirelim.