bilgisayarci
FD Üye

Kıyır Kıyır Susamlı Lokmalık Tuzlular Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı ya da margarin(oda ısısında)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un(kontrollü ekleyin)
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 1 kase kavrulmuş susam
Kıyır Kıyır Susamlı Lokmalık Tuzlular Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamuru için un hariç verilen malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Unu kontrollü bir şekilde ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuruyoruz.
- Bulamak için bir kasede su ile pekmezi karıştırıyoruz.
- Diğer bir kaseyede susamı koyuyoruz.
- Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alıp yuvarlayarak,önce pekmezli suya batırıp üst kısımlarını da susama batırıp tepsiye diziyoruz.
- Bütün hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.