Kıyır Kıyır Tam Ölçülü Tahinli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabarma tozu
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
Kıyır Kıyır Tam Ölçülü Tahinli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak sıvılar yani tahin, sıvı yağ, yumurta sarısı ve tereyağı yeterlice karıştırılır.
- Sonra toz şeker eklenir karıştırılmaya devam edilirken un, nişasta, kabartma tozu ve vanilin de eklenerek düzgünce yoğurulur.
- En son hamuru tutması için 2 kaşık yoğurt eklenir ve bir dakika kadar daha yoğurulur.
- Hamur bezelere ayrıldıktan sonra streç sinemanın ortasında rulo haline getirilir ve yan yan verevlemesine kesilir.
- Kesilen kurabiyeler evvel yumurta beyazına sonra cevize batırılıp tepsiye dizilir.
- 160 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişen kurabiyeler istediğimiz halde servis yapılır. Afiyet sıhhat olsun. ????.