bilgisayarci
FD Üye
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye (Tam Tutan Tarif) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta akı
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- Yumurta sarısı
- İsteğe bağlı haşhaş
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye (Tam Tutan Tarif) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında tereyağı, sıvı yağı, yumurta akını, sirkeyi, kabartma tozunu,nişastayı,tuzu ve toz şekeri alalım ve karıştıralım.
- Unu denetimli bir halde azar azar ekleyip yoğuralım ve ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
- Kavrulmuş susam ve çörek otunu da ekleyerek tekrardan yoğuralım.
- Şekil verdiğimiz kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
- Üzerine yumurta sarısını sürerek 170°c fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim. Pişen kurabiyelerimiz servise hazır. Afiyet olsun .