Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin (Yarı yarıya da tercih edebilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı tuz tepeleme
- 1 çay kaşığı mahlep (Varsa)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1.5 yemek kaşığı çörek otu
- Yarım paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (3-3,5 bardak kadar)
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyalleri karıştırıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur hazırlayın.Margarin oda ısısında olacak. Hamura istediğiniz hali verip tepsiye dizin.
- Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürün dilek ederseniz üstüne çörek otu serpebilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış fırında 180-200 derece ortasında pişirin.
- Bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor ben genelde yarım ölçü yapıyorum. Afiyet olsun ????