Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye
0
52

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
kiyir-kiyir-tuzlu-kurabiye.jpg

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin (Yarı yarıya da tercih edebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 çay kaşığı tuz tepeleme
  • 1 çay kaşığı mahlep (Varsa)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı kavrulmuş susam
  • 1.5 yemek kaşığı çörek otu
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un (3-3,5 bardak kadar)

Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm materyalleri karıştırıp ele yapışmayacak yumuşak bir hamur hazırlayın.Margarin oda ısısında olacak. Hamura istediğiniz hali verip tepsiye dizin.
  2. Üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürün dilek ederseniz üstüne çörek otu serpebilirsiniz.
  3. Evvelce ısıtılmış fırında 180-200 derece ortasında pişirin.
  4. Bu ölçüden 2 tepsi çıkıyor ben genelde yarım ölçü yapıyorum. Afiyet olsun ????
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt