Kıyır Kıyır Yemeye Doyamayacağınız Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket tereyağ yada margarin (125 gram )
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yumurta (Akları üzeri sarısı içi için )
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 buçuk yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Kabartma tozu
- Gereğince un
- Susam
- Yumurta akı
Kıyır Kıyır Yemeye Doyamayacağınız Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Yoğurma kabına birinci sıvı yağ, margarin ,yoğurt ,yumurta sarısı, sirke, mahlep ,şeker, tuz ekleyip yoğuruyoruz
- Yavaşça un ekliyoruz, biraz ekledikten sonra kabartmatozunu da ekleyelim.
- Kandil simidi hali verip yumurta akına sonrasında da susama batırıp tepsiye dizelim.
- Evvelce ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim. Kıyır kıyır simitleriniz olacaktır afiyet olsun.