Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram oda sıcaklığında margarin
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (kontrollü)
- Beyaz peynir
- Yumurta sarısı
- Çörek otu yahut susam
Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştırın.
- Ardından unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp avuç içinde yuvarlak biçimde açarak iç dolgumuzu doldurup dilediğiniz biçimleri vererek kapatabilirsiniz.
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizerek, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu dökerek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun ????.
@secilinn_mutfagi.
Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı