Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıyır Poğaça

Kıyır Poğaça
0
22

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un (kontrollü)
İç harcı için;
  • Beyaz peynir
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu yahut susam

Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un ve kabartma tozu hariç tüm gereçleri karıştırın.
  2. Ardından unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimlere ayırıp avuç içinde yuvarlak biçimde açarak iç dolgumuzu doldurup dilediğiniz biçimleri vererek kapatabilirsiniz.
  4. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizerek, üzerine yumurta sarısı ve çörek otu dökerek evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
Dilerseniz tıpkı tarife dereotu ekleyerek de dereotlu kıyır poğaçalar da elde edebilirsiniz.

Afiyet olsun ????.

@secilinn_mutfagi.

Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıyır Kıyır Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 150 gram yumuşak tereyağı2 adet yumurta (1 inin sarısını ayırın)3 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirke1 çay bardağı sıvı yağ1.5 su bardağı mısır unu2-2.5 su bardağı un (Kontrollü ekleyin)1 paket kabartma tozuYarım demet dereotu1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Kıyır Kıyır Poğaça Sevenlere Tanımı İçin Materyaller 1 adet yumurta1 çay bardağı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt4 su bardağı un1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı toz şeker1 yemek kaşığı sirke İç harcı için; 200 gram lor1 tutam maydanoz1 tutam dereotu Üstü...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
Dereotlu Peynirli Küçük Poğaça (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzeri için ayrılacak)125 gram tereyağı yahut margarin (Oda sıcaklığında olacak)1 çay bardağı sıvı yağ (Bardak ölçüsü 125 ml)1 çay bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
332
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Mayasız Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta (sarısını üzeri için ayıralım.)1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı süt4 yemek kaşığı yoğurt1 yemek kaşığı sirkeYarım yemek kaşığı tuz1 paket kabartma tozuYaklaşık 4 su bardağı sütYarım demet dere otu Ağızda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
115
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 125 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı yoğurt1 adet yumurta1 paket kabartma tozu1 tatlı kaşığı mahlep1 tatlı kaşığı silme tuzUn Üzerine; Yumurta sarısı ve çörek otu İç harç; Rendelenmiş kaşar peynir Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
20
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt