Kıyma Çökertme Tanımı İçin Gereçler
- 4-5 adet patates
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- Biraz maydanoz
- 2 tane sarımsak
- 5-6 yemek kaşığı yoğurt
Kıyma Çökertme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri kare kare dilimleyip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine koyuyoruz, istersek üstüne baharatlayabiliriz.
- 200° fırında kızartıyorum.
- Kıymayı iki yemek kaşığı zeytinyağında kavuruyorum.
- Birazcık kavurduktan sonra üzerine dilimlenmiş soğanlarımızı koyuyoruz.
- Soğanları biraz yumuşattıktan sonra bir yemek kaşığı salça koyuyoruz, biraz da o denli kavuruyoruz.
- Çok fazla kurumasın diye yarım çay bardağı su ekliyoruz ,kısık ateşte kavuruyoruz ,üzerine baharatların ekliyoruz.
- Farklı bir kapta sarımsaklı yoğurt yapıyoruz .
- Bir servis tabağına kızarttığımız patates dilimlerini koyuyoruz.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz, onun üstünede kıymayı döküyoruz .
- En sonunda dilimlediğimiz maydanozları serpiyoruz ,çok olağanüstü bir lezzet deneyen herkese ???? afiyet olsun.