Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıyma Soslu El Yapımı Makarna

Kıyma Soslu El Yapımı Makarna
0
30

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
el-yapimi-makarna-kiyma-soslu-el-acmasi.jpg

Kıyma Soslu El İmali Makarna Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 400 gram un (tartıda tartarak ölçüm yaptım) (standart su bardağı ölçüsü ile yaklaşık 4 bardağa yakın)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 adet yumurta
  • Tuz
Sos için;
  • 3-4 yemek kaşığı kıyma
  • 2 adet küp küp doğranmış domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 avuç kadar maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz-karabiber-kimyon-acı pul biber-kekik(damak zevkinize nazaran ekleme çıkarma yapabilirsiniz.)
  • Kaşar peyniri

Kıyma Soslu El Üretimi Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle unu eleyerek yoğurma kabına koyun ve ortasını havuz üzere açın.
  2. Kenarlara tuz serpin ve yumurtaları yağı ekleyerek ortadan dışa yanlışsız çatal ile yavaş yavaş unu kenardan alarak yumurtaya yedirin.
  3. Bir anda unu karıştırıp yoğurmayın toparlayamazsınız.
  4. Yavaş yavaş çırpa çırpa yedirin.
  5. Un ve yumurta birbirine güzelce karışınca tezgaha biraz un serpip hamuru tezgahta yoğurun unutmayın sert bir hamur elde edeceğiz.
  6. Hamurun çok düzgün yoğrulması gerekiyor.
  7. Yaklaşık 10 dakika dıştan içe ekmek hamuru yapar üzere yoğurun.
  8. Asla toparlanmıyor diye ek bir un ya da su eklemesi yapmayın.Yoğurma süreci ne kadar uzun olursa hamurunuz o kadar hoş toparlanır.
  9. Daha sonra hamuru 4 kesime bölün açması daha kolay oluyor bu biçimde.
  10. Sonra tezgaha çok hafif bir un serpip merdane yardımı ile ince olacak formda hamuru açın.
  11. Ben hamurun inceliğini altına yazı koyarak denetim ettim hafifçe siyah yazılar gölge üzere görünecek inceliğe getirmemiz gerekiyor.
  12. Hamuru istediğiniz boyuta getirince altına ve üstüne hafifçe unu elimizle yaydıktan sonra hamuru fotoğrafta göründüğü formda 2 ya da 3 kere rulo üzere sıkmadan katlıyoruz.
  13. Keskin bir bıçak yardımı ile ince olacak formda kenarlardan kesiyoruz.
  14. Daha sonra unlu bir kaseye koyup şerit şerit dikkatlice açıyoruz. (una buluyoruz).
  15. Daha sonra fırın tepsisine pişirme kağıdı serip üzerine hamurları undan nazikçe arındırıp tepsiye serpiştiriyoruz.
  16. Diğer kalan hamurlara da tıpkı süreci yapıp tepsiyi fırına veriyoruz.
  17. Bu sayede makarna sıcak suda pişerken birbirine yapışmayacaktır.
  18. Fırını altlı üstlü yakıp yaklaşık 6-7 dakika 120 derecede hamuru hafifçe kurutuyoruz.
  19. Kontrollü yapın kıtır olmayacak yalnızca hafifçe kuruyacak.
  20. Kaynamış suya çok az yağ ve tuz ekleyin.
  21. Fırından çıkan hamuru ellerinizle hafif bir harmanlayarak hava aldırın ve suya ekleyin.
  22. Bir 10-15 dakika denetimli olarak pişirin tadına bakmayı ihmal etmeyin.
  23. Benim ocağım elektrikli öbür ocaklarda pişirme mühleti değişebilir.
  24. Pişirme sırasında kesinlikle tadına bakın.
  25. Önce kıymayı kavuruyoruz daha sonra domates ve salçayı da birlikte kavurduktan sonra baharatları ekleyerek pişiriyoruz.
  26. En sonda da makarnanın hoşlanan suyundan 3-4 yemek kaşığı kadar sosumuza ek ediyoruz ve servise hazır.
  27. Sosuda pişirdikten sonra makarnayı süzüp biraz tuz ve tereyağı ekleyerek dilediğiniz sunum ile servis yapabilirsiniz.
Şimdiden hepimize afiyet olsun ellerinize sıhhat hoş beşerler????????????????????????‍♀️.

Kıyma Soslu El İmali Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,589Mesajlar
30,354Kullanıcılar
bwidowwSon üye
Üst Alt