Kıyma Soslu El İmali Makarna Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 400 gram un (tartıda tartarak ölçüm yaptım) (standart su bardağı ölçüsü ile yaklaşık 4 bardağa yakın)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet yumurta
- Tuz
- 3-4 yemek kaşığı kıyma
- 2 adet küp küp doğranmış domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 avuç kadar maydanoz
- 3 diş sarımsak
- Tuz-karabiber-kimyon-acı pul biber-kekik(damak zevkinize nazaran ekleme çıkarma yapabilirsiniz.)
- Kaşar peyniri
Kıyma Soslu El Üretimi Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle unu eleyerek yoğurma kabına koyun ve ortasını havuz üzere açın.
- Kenarlara tuz serpin ve yumurtaları yağı ekleyerek ortadan dışa yanlışsız çatal ile yavaş yavaş unu kenardan alarak yumurtaya yedirin.
- Bir anda unu karıştırıp yoğurmayın toparlayamazsınız.
- Yavaş yavaş çırpa çırpa yedirin.
- Un ve yumurta birbirine güzelce karışınca tezgaha biraz un serpip hamuru tezgahta yoğurun unutmayın sert bir hamur elde edeceğiz.
- Hamurun çok düzgün yoğrulması gerekiyor.
- Yaklaşık 10 dakika dıştan içe ekmek hamuru yapar üzere yoğurun.
- Asla toparlanmıyor diye ek bir un ya da su eklemesi yapmayın.Yoğurma süreci ne kadar uzun olursa hamurunuz o kadar hoş toparlanır.
- Daha sonra hamuru 4 kesime bölün açması daha kolay oluyor bu biçimde.
- Sonra tezgaha çok hafif bir un serpip merdane yardımı ile ince olacak formda hamuru açın.
- Ben hamurun inceliğini altına yazı koyarak denetim ettim hafifçe siyah yazılar gölge üzere görünecek inceliğe getirmemiz gerekiyor.
- Hamuru istediğiniz boyuta getirince altına ve üstüne hafifçe unu elimizle yaydıktan sonra hamuru fotoğrafta göründüğü formda 2 ya da 3 kere rulo üzere sıkmadan katlıyoruz.
- Keskin bir bıçak yardımı ile ince olacak formda kenarlardan kesiyoruz.
- Daha sonra unlu bir kaseye koyup şerit şerit dikkatlice açıyoruz. (una buluyoruz).
- Daha sonra fırın tepsisine pişirme kağıdı serip üzerine hamurları undan nazikçe arındırıp tepsiye serpiştiriyoruz.
- Diğer kalan hamurlara da tıpkı süreci yapıp tepsiyi fırına veriyoruz.
- Bu sayede makarna sıcak suda pişerken birbirine yapışmayacaktır.
- Fırını altlı üstlü yakıp yaklaşık 6-7 dakika 120 derecede hamuru hafifçe kurutuyoruz.
- Kontrollü yapın kıtır olmayacak yalnızca hafifçe kuruyacak.
- Kaynamış suya çok az yağ ve tuz ekleyin.
- Fırından çıkan hamuru ellerinizle hafif bir harmanlayarak hava aldırın ve suya ekleyin.
- Bir 10-15 dakika denetimli olarak pişirin tadına bakmayı ihmal etmeyin.
- Benim ocağım elektrikli öbür ocaklarda pişirme mühleti değişebilir.
- Pişirme sırasında kesinlikle tadına bakın.
- Önce kıymayı kavuruyoruz daha sonra domates ve salçayı da birlikte kavurduktan sonra baharatları ekleyerek pişiriyoruz.
- En sonda da makarnanın hoşlanan suyundan 3-4 yemek kaşığı kadar sosumuza ek ediyoruz ve servise hazır.
- Sosuda pişirdikten sonra makarnayı süzüp biraz tuz ve tereyağı ekleyerek dilediğiniz sunum ile servis yapabilirsiniz.

Kıyma Soslu El İmali Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı