![kiyma-soslu-kasarli-eriste.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/09/01/kiyma-soslu-kasarli-eriste.jpg)
Kıyma Soslu Kaşarlı Erişte Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo erişte
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 100 gram kaşar peyniri ve 50 gram telli kaşar
- Yarım kg kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk domates
- 1 şeker kaşığı tuz
- Yarım şeker kaşığı kimyon
- Az karabiber
- Yarım yemek kaşığı salça
Kıyma Soslu Kaşarlı Erişte Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Eriştemizi makarna haşlar üzere haşlayın.
- Yağ ile kavurup fırın borcamına alın.
- Peynirlerimizi rendeleyip ve kesip üzerine düzgünce yayın.
- 180 derece fırında 15 dakika kadar (peynirler eriyene kadar) pişiriyoruz.
- Sos için; Kıymamızı tavaya alıp kavuruyoruz.
- Akabinde incecik hale getirdiğimiz soğanları ek edip kavurmaya devam ediyoruz.
- Uygunca kavrulan soğan ve kıymamıza incecik hale getirdiğimiz domatesini, salçasını tuz ve baharatlarını da ek edip güzelce suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız eriştemizin ister üzerine isterseniz yanına kıyma sosunu alarak servis edebilirsiniz.