Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıyma Soteli Krep

Kıyma Soteli Krep

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Kıyma Soteli Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep için;

*3 yumurta
*1 5 su bardağı süt
*1 5 su bardağı su
*2 5 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz

Sote için;

*2 adet kırmızı biber
*4 adet yeşil biber
*1 orta boy soğan
*3 adet sarımsak
*400 gram kıyma
*1 tatlı kaşığı biber salçası
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*1 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
*1 çay bardağı sıcak su
*Karabiber pulbiber tuz

Üzerine;

*Hazır krema(beşamel sosta olabilir)
*250 gram kadar kaşar
*(isteğe bağlı çeri domates)

Kıyma Soteli Krep Tarifi Yapılışı Merhaba;
Favori yemeğiniz olacak
Krep için, yumurta, su ve sütü karıştırma kabımıza alıp iyice çırpalım Üzerine yavaş yavaş unu ilave edelim ve tuzumuzu ekleyelim Kek hamurundan biraz daha akışkan olmalı ki yumuşak olsun Tavamızı ısıtalım (küçük tava olursa çok daha güzel olur 20cm) biraz yağ damlatıp yarım kepçe krep hamurumuzdan ekleyerek kreplerimizi arkalı önlü pişirelim
(16 adet krep çıktı 1 tanesini kızım yedi)
Sotemiz için, yağımızı tavada kızdıralım, incecik kıydığımız soğanlarımızı ekleyelim onlar pembeleşirken biberlerimizi doğrayıp ekleyelim 12 dakika pişirelim daha sonra kıymamızı ve sarımsakları ekleyip iyice kavuralım Pişmesine yakın salça ve baharatları ekleyip sıcak suyu koyalım Suyunu çekince ocaktan alalım
Kreplerimizin ortasına hafif uzunlamasına sotemizi koyalım krebin dört tarafıyla üzerini örtelim ve ters çevirerek yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ( ayrıntılı olarak resimde gösterdim) Daha sonra üzerine kremamızı ve kaşarımızı ekleyelim (çeri domatesi ikiye bölüp kaşarın üzerine eklerseniz ayrı bir leziz oluyor) 170 derece fırında kasar hafif kızarana kadar pişirelim Afiyet olsun
Küçük bir not, ben misafirime yapacağım zaman krepleri hazırlayıp fırın tepsisine diziyorum misafirin gelmesine yakın krema kaşarı ekleyip hemen atıyorum fırına sıcacık oluyor
*

858,505Konular
982,838Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt