Kıymadan Et Döner (Denemeyen Kalmasın) Tanımı İçin Gereçler
- 1 kg orta yağlı kıyma
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 diş sarımsak
- 1 küçük uzunluk soğan
- Tuz
- Karabiber
- Toz pul biber
- Kimyon
- 1 çay bardağı soğuk su
Kıymadan Et Döner (Denemeyen Kalmasın) Tanımı Yapılışı
- Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz.
- Bütün gereçleri homojen bir kıvam alana kadar yoğuruyoruz.
- Yoğurma süreci bittikten sonra iki eşit kesime ayırıyoruz.
- Fotoğrafta görüldüğü üzere streçliyoruz.
- Dondurucuyuca katıp en az 1 gece dinlendiriyorum.
- Yapmak istediğimizde çıkarıp kullanacağımız ölçü kadar kesip az yağda kızartıyoruz.
Şimdiden afiyet olsun. ????.