Kıymalı Açık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Tahmini 4 su bardağı un
- 1 kase kıyma
- 1 tane domates
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 kahve fincanı su
- İstenirse peynir ve maydanoz
Kıymalı Açık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle süt ve su ılıtılır.
- Bir yoğurma kabına maya bırakılır, sırasıyla önce süt sonra su sonra sıvı yağ üzerine boşaltılır ve toz şeker ilave edilip kaşıkla veya el yardımı ile karıştırılıp maya eritilir.
- Sonra tuzu ve yavaş yavaş un eklenip, hamur yoğrulur ve streçlenir bir kenara alınır.
- Şimdi üzerinin malzemesi hazırlayalım, domatesi rendeleyelim maydanozu ince kıyalım. Kıymaya baharatları ekleyip bir fincan suyunu bırakıp karıştıralım, hazır hale getirelim.
- Bekleyen hamuru mandalina kadar koparıp, elinizle yuvarlayıp, top yapalım.
- Bir su bardağının altını hafif yağlayıp, top yaptığımız hamura batıralım. Çatalla bir iki yerine batırıp kabarmasını önleyelim.
- Sonra ortası çukur olan yere hazırladığımız kıyma harcını bırakıp elimizle yayalım ve pişirme kağıdı serili fırın tepsimize dizelim.
- Ben değişiklik olsun diye diğer tepsiyi peynirli maydanozlu yaptım o da güzel oldu.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim ve sıcak sıcak servis yapalım.
- Fazla gelirse poşetleyip dondurucuya koyalım. Sonra ısıtılınca ilk günkü tadında lezzetli oluyor afiyet olsun.