Kıymalı Bamya Tanımı İçin Malzemeler
- 750 gr bamya (ben difrizden kullandım)
- 1 baş kuru soğan
- 1 yemek kasığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 50 gr kıyma (1 yumurta büyüklüğünde)
- Tuz
- Pulbiber
Kıymalı Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kurusoğanı yemeklik doğradım.
- Tereyağ ve zeytinyağı ekledim.
- Pembeleşirken kıymayı da ek ettim.
- Güzelce kavurdum.
- Salçayı ekleyip bir iki sefer çevirdikten sonra ayıklanmış bamyayı ek ettim.
- Yeterince tuz, pul biber bir kaç bardak su ekleyip kaynamaya bıraktım kaynayınca ocağı kısık ateşe aldım yarım limon suyu ekleyip 20-25 dk. Pişirdim. Difrizden olduğu için yarı pişmiş haldeydi.Mevsiminde yapıldığında biraz daha pişme müddeti uzayabilir.
- 15-20 dk. Dinlendikten sonra servise hazır ???? Afiyet olsun ????️????.