
Kıymalı Barbunya Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo barbunya
- 250 gram kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 adet havuç
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı salça( konut salçası)
- Pulbıber, tuz
Kıymalı Barbunya Tanımı Yapılışı
- Barbunya haşlanır (çok haşlanmamasına dikkat edilir pişirme hissesi düşünülerek).
- Başka bir tencerede zeytinyağ da kıyma soğan ile birlikte kavrulur.
- Doğranan 1 adet havuç ek edilir 3 yemek kaşığı salça(ev salçası hazır kullanıyorsanız ölçüsü siz ayarlayabilirsiniz)pulbıber, tuz eklenerek karıştırılır haşlanmış barbunya ek edilip son olarak suyunu da ekledikten sonra pişmeye bırakılır.