
Kıymalı Beşamel Soslu Pırasa Tanımı İçin Materyaller
- 1 kg pırasa
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- Karabiber, pulbiber, tuz
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
Kıymalı Beşamel Soslu Pırasa Tanımı Yapılışı
- Pırasayı verev biçimde kesip az sıvı yağ koyduğumuz tavada soteliyoruz.
- Öteki taraftan soğanı küp küp doğrayıp kıyma ve biberlerle kavurup baharatlarını ekliyoruz.
- Beşamel sos için tereyağ ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine sütü ve karabiberini tuzunu ekliyoruz.
- Sotelenen pırasayı fırın kabımıza alıp kıymalı harcımızı üzerine eşit biçimde dağıtıyoruz.
- Daha sonra beşamel sos ve kaşar peynirini ekleyip 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun!.