Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg bezelye taneleri (Yazdan koyduğum dondurucuya )
- 1 baş soğan
- 1 adet küçük uzunluk havuç
- 1 orta uzunluk patates
- 150 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Yeterince zeytin yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeterince sıcak su
Kıymalı Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye ince doğranmış soğan, zeytin yağı konur kavrulur, kıyma ek edip, kavrulur.
- Küçük, küp biçiminde doğradığımız havuç, patates, bezelye ek edilir biraz daha kavrulur.
- Salça ek edilir kavrulur üzerini geçecek kadar sıcak su katıp, tuzunuda ekleyip, orta harlı ateşte pişirilir.
- Ben bezelyelerin boyutunda olsun istedim patatesi, havucuda küçük küp, küp doğradım. Servise hazır afiyet olsun. ????