Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Bezelye

Kıymalı Bezelye
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kiymali-bezelye.jpg

Kıymalı Bezelye Tanımı İçin Gereçler

  • Zeytinyağı
  • 100-200 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 adet patates
  • 2 su bardağı bezelye
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Su
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Dağ kekiği
  • Pul biber

Kıymalı Bezelye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci olarak zeytinyağımızı ocağa alıyoruz ve hafif kızınca yemeklik doğradığımız küp soğanları kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı atıp kıymanın güzelce kavrulmasını sağlıyoruz.
  2. Kavrulan kıymaların üstüne sırasıyla patates ve havuçları kavurarak atıyoruz. Sırasıyla derken anlatmak istediğim her bir zerzevat kavruldukça başkasına geçiyoruz.
  3. Bezelyeleri tercihen kavurmak istemeyenler olabilir lakin ben kavurunca daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle salçanın akabinde bezelyeleri de kavuruyoruz.
  4. Bütün sebzeler kavrulunca salçamızı ekliyoruz ve bezelyelerle birlikte kavuruyoruz. Üzerini aşacak kadar su ekleyip baharatlarını da ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
  5. Tüm sebzeler piştikten sonra bir tutam maydanoz ekleyip karıştırın ve servise hazır.
 
858,478Konular
981,301Mesajlar
29,565Kullanıcılar
Üst Alt