Kıymalı Bezelye Tanımı İçin Gereçler
- Zeytinyağı
- 100-200 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 adet patates
- 2 su bardağı bezelye
- 1 tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- Su
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Dağ kekiği
- Pul biber
Kıymalı Bezelye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak zeytinyağımızı ocağa alıyoruz ve hafif kızınca yemeklik doğradığımız küp soğanları kavuruyoruz. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı atıp kıymanın güzelce kavrulmasını sağlıyoruz.
- Kavrulan kıymaların üstüne sırasıyla patates ve havuçları kavurarak atıyoruz. Sırasıyla derken anlatmak istediğim her bir zerzevat kavruldukça başkasına geçiyoruz.
- Bezelyeleri tercihen kavurmak istemeyenler olabilir lakin ben kavurunca daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle salçanın akabinde bezelyeleri de kavuruyoruz.
- Bütün sebzeler kavrulunca salçamızı ekliyoruz ve bezelyelerle birlikte kavuruyoruz. Üzerini aşacak kadar su ekleyip baharatlarını da ekleyerek pişmeye bırakıyoruz.
- Tüm sebzeler piştikten sonra bir tutam maydanoz ekleyip karıştırın ve servise hazır.