Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- Yarım kilo dolmalık biber
- 250 gram kıyma
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 adet büyük uzunluk soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet et suyu bulyon
- Tuz, karabiber, pulbiber, nane
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel pirinçleri yıkıyoruz.
- Daha sonra soğanları küp küp doğruyoruz.
- Dolmanın iç harcı için kıyma, pirinç, soğan, sıvı yağ, salça ve baharatları bir kapta yoğuruyoruz.
- Dolmalık biberlerin kapaklarını çıkardıktan sonra hazırladığımız harcı içlerine dolduruyoruz.
- Doldurduğumuz biberleri tencereye diziyoruz.
- Yarım yemek kaşığı salçayı su ile karıştırıp tencereye ekliyoruz.
- Et suyu bulyonu da tencereye ekledikten sonra kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
- Kaynayana kadar orta ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte 40-45 dk kadar pişirelim.