
Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 15 adet orta uzunluk dolmalık biber
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- 200-300 gram kıyma
- 2 adet domates
- 1, 5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Pulbiber, karabiber, tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıcak su
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberlerin kapaklarını çıkartalım.
- Yıkayıp suyunu süzelim.
- İç harcını pişiriyorum ben siz çiğden de yapabilirsiniz.
- Tencereye sıvı yağı alalım, biberlerimizi 2-3 dakika çevirerek kızartalım.
- Kızaran biberlerimizi tencereden alalım.
- Küçük küçük doğradığımız soğanları koyup kavuralım.
- Üzerine kıyma ek edilerek suyunu salıp rengi dönene kadar kavrulmaya devam edelim.
- Kabuklarını soyulup, küp küp doğranmış domateslerimizi de ekleyelim ve 2-3 dakika daha kavuralım.
- Salça, pulbiber, karabiber, tuz ek edip karıştıralım.
- En son yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinçimizi de ekleyip beklemeden alalım.
- Biberlerimizi harcımızla doldurup ağızlarına domateslerden kapak yapıp tencereye dizelim.
- Sosu için salça ve sıcak su ile çözdürelim.
- Dolmaların üzerine gezdirerek dökelim.
- Dolmaların yarısını geçecek kadar sıcak su ek edip pişmeye bırakalım.
Başka tariflerim için instagram sayfama buyrun.
Takip için.
????????????????????????????????????????????????.
@tugcetaypeker.
Tuğçe tay peker.