
Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 15 tane dolmalık biber
- 150 gram kıyma
- 1 tane orta uzunluk soğan
- 2, 5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tane domates
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Tuz
- Sıvı yağ
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirinçlerimizi yıkayıp, bir kaba alıyoruz. Soğan ve sarımsaklarımızı doğruyoruz. Yıkadığımız pirinçlerimizin içine doğradığımız soğan ve sarımsağımızı ekliyoruz.
- Kıymamızı ve salçalarımız da ekleyip, en son baharatlarını ve tuzunu ek edip, güzelce karıştırıyoruz. Hazırladığımız pirinçli iç harcın içine birazcık sıvı yağ gezdiriyoruz.
- Dolmalık biberlerimizi ayıklayıp, yıkayıp, altlarına çatal yardımı ile delikler açıyoruz. Delikler açtığımız dolma biberlerimizi hazırladığımız pirinçli içle dolduruyoruz.
- Domatesimizi küçük küçük kesiyoruz ve en son üzerlerine domateslerimizi kapatıyoruz. Tenceremize dolma biberlerimizi dizip, üzerine göz kararı sıvı yağ gezdiriyoruz.
- Birazda tuz serpip, dolma biberlerimizin yarısından fazlasına kadar su koyup, pişirmek için aygazımıza koyuyoruz. Birinci evvel harlı ateşte kaynaması için bekliyoruz.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp, yavaş yavaş pişmesini bekliyoruz. Böylece dolma biberlerimizin her yeri eşit pişmiş oluyor.
- Pişen dolma biberlerimizin altını kapattıktan sonra 30 dakika dinlendiriyoruz. Dolmalarımızın içini çekmesi için. Dolmalarınız hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. ????????