Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 20 adet dolmalık biber
- 200 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 1,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- 1,5 çay kaşığı nane
- Bir tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3 çay kaşığı tuz
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2,5 bardak su
- 2 çay kaşığı tuz
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencerenize sıvı yağ ve küp küp doğranmış soğanı alın kavurun, kıymayı da alıp kavurmaya devam edin.
- Kıymanız güzelce renk değiştirdikten sonra pirinçlerinizi ekleyin ve kavurun, üzerine salçayı da ekleyip uygunca karıştırın.
- Kavrulan tüm materyallerin üzerine suyu ekleyip karıştırın.
- Baharatları, tuzu ve çok küçük doğranmış maydanozları ekleyip tencerenin kapağını kapayıp 5 dk pişirin.
- Pişen iç materyalin altını kapayın ve dinlenmesini bekleyin, bu sırada biberlerinizin kapaklarını çıkarıp yıkayın.
- Yıkadığınız biberleri hazırladığınız iç ile tatlı kaşığı yardımıyla doldurun.
- Biberleri tencereye dizin üzerine kabuklarını soyduğunuz ve küçük küçük kestiğiniz domatesleri kapak olarak kapayın.
- Bir kaseye aldığınız sos materyallerini güzelce karıştırıp dolmaların üzerine dökün ve orta ateşte 25 dk kadar pişirin.
- Pişen dolmaları 10 dk dinlendirdikten sonra servise hazır hale getirebilirsiniz. Afiyet olsun. ????.