Kıymalı Börek ( Çok Nefiss ) Tarifi İçin Malzemeler
- 7 tane yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 tane maden suyu
- 1 tane kabartma tozu
- 300-400 gram kıyma
- 3 tane iri kuru soğan
- Tuz
- Karabiber ( bolca kullandım )
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı ( küçükse 2 tane olabilir )
Kıymalı Börek ( Çok Nefiss ) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Çok güzel ve leziz bir börek isteyenler buyurun tarife ????
- Böreğimizi yapmaya ilk olarak sosundan başlayalım : ) sıvı yağ, süt, maden suyu ve kabartma tozunu derin bir kasede iyice çırparak karıştıralım.
- Şimdi kıymaları orta ateşte çiğliği gidene kadar kavuralım ve yemeklik doğradığımız soğanları ve yağını ekleyelim, soğanlar kavrulduktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip ılınmaya bırakalım.
- Sıra geldi yufkalara tezgaha üst üste serelim ve 4 ‘e bölelim ve bu yufkalar bitene kadar hazırladığımız sostan her yerine sürelim ve kıymalı içimizi ekleyip aynı boyutta olacak şekilde saralım.
- Şimdi tüm yufkaları sarma işlemi bittikten sonra kalan sosa börekleri bandırıp çıkaralım ve uygun bir tepsiye aralıklı olarak dizip en az 2-3 saat buzlukta bekletelim.
- Ne zaman pişireceksek o zaman yumurtayı sürüp ısınmış fırında 200 derecede kızarana dek pişirelim.
- Eğer ben buzluk için yapmak istiyorum derseniz yine bu şekilde bekletip donduktan sonra ister saklama kabına ister buzdolabı poşetine alıp tekrar çözülmeden saklayabilirsiniz.
- Çok leziz bir börek oluyor gerçekten bir de ben kıymayı çok tüketmememe rağmen çok sevdim. Deneyecek olanlara afiyet olsun ????.
Kıymalı Börek ( Çok Nefiss ) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı