Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yufka
- 3 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) çay bardağı irmik
- 1 kabartma tozu
- Tuz
- 400g kadar kıyma
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet domates
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Kıymalı Börek Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel iç harcı hazırlayın. Bunun için soğan yemeklik doğranarak sıvı yağ da kavrulur.
- Kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Akabinde rendelenmiş domates eklenir.
- Tuzu ve baharatları eklenerek iç harcı ocaktan alınır.
- Sos materyalleri bir kapta karıştırılır.
- Borcam yağlanarak bir kat yufka serilir.
- Üzerine sos sürülür; yufka modüllere ayrılarak tepsiye döşenir.
- Kıymalı harçtan serpiştirilir.
- Yufka- sos-yufka-kıyma olucak halde süreç tekrarlanır.
- Son kata kalan sostan üzerine gezdirilir ve susam serpiştirilir.
- Evvelden ısıtılmış 180 °c fırında altı üstü güzelce kızartılır. Afiyet olsun.