Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka
- 300 kg kadar kıyma
- 3-4 adet orta uzunluk kuru soğan
- Maydanoz
- Karabiber
- Tuz
- 1 -2 su bardağı süt
- 1 tane sade maden suyu
- Yarım bardak sıvı yağ
Kıymalı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Soğanları rondodan geçiyoruz yada ince doğruyoruz.
- 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
- Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
- Karabiber ,tuz ve maydanozu ekleyip birkaç çeşit çevirip kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bir kapta süt, sıvı yağ ve sodayı karıştırıyoruz.
- Yufkayı serip yarısına karışımdan sürüp ikiye katlayıp üstte kalan öbür yarıya da karışımı sürüp en uzun kısmına kıymalı harçtan koyup rulo halinde katlayıp şeritler halinde kesiyoruz.
- Yağılı kağıt serili tepsiye alıp dolapta birkaç saat dinlendiriyorum ben 1 gün evvelce yapıyorum genelde.
- Pişirmeden üzerine sıvı yağ sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar denetimli pişiriyorum. Afiyet olsun ????.