Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek
0
19

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kiymali-borek.jpg

Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet yufka
  • 300 kg kadar kıyma
  • 3-4 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 1 -2 su bardağı süt
  • 1 tane sade maden suyu
  • Yarım bardak sıvı yağ

Kıymalı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Soğanları rondodan geçiyoruz yada ince doğruyoruz.
  2. 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ ile yumuşayıncaya kadar kavuruyoruz.
  3. Üzerine kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
  4. Karabiber ,tuz ve maydanozu ekleyip birkaç çeşit çevirip kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  5. Bir kapta süt, sıvı yağ ve sodayı karıştırıyoruz.
  6. Yufkayı serip yarısına karışımdan sürüp ikiye katlayıp üstte kalan öbür yarıya da karışımı sürüp en uzun kısmına kıymalı harçtan koyup rulo halinde katlayıp şeritler halinde kesiyoruz.
  7. Yağılı kağıt serili tepsiye alıp dolapta birkaç saat dinlendiriyorum ben 1 gün evvelce yapıyorum genelde.
  8. Pişirmeden üzerine sıvı yağ sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar denetimli pişiriyorum. Afiyet olsun ????.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt