Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kiymali-borek.jpg

Kıymalı Börek Tanımı İçin Materyaller

  • Kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 4 adet yufka
Sos için;
  • 3 -4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı soda

Kıymalı Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. İç hazırlama : Tereyağında ince dilimlenmiş soğan kavrulur.
  2. Sararma olmadan ince dilimlenmiş biberler atılır karıştırılır.
  3. 1/2 çorba kaşığı biber salçası ve 1/2 çorba kaşığı domates salçası ek edilir.
  4. Kıyma ek edilerek düzgünce pişirilir.
  5. İçerisine tuz, karabiber konulur.
  6. Sos hazırlama:1 su bardağı süt, 3- 4 yumurta( 1-2 yumurta sarısı ayrılır), 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ, 1 çay bardağı soda karıştırılır. Çırpılır.
  7. Böreği hazırlama:Yufkalardan biri yağlanmış tepsiye kenarlarından taşacak biçimde serilir.
  8. Sosun bir kısmı serdiğin yufkaya dökülür.
  9. 2. Ve 3. Yufka elde pırtık pırtık koparılarak yayılır.
  10. Üzerine sosun bir kısmı daha döküldükten sonra pişmiş iç harç dökülerek dağıtılır.
  11. Üzerine tekrar 1 yufka tepsiden taşacak formda yerleştirilir. Sos dökülür.
  12. Taşan kısımlar kendi üzerine katlanır.
  13. Üzerine yumurta sarıları sürülerek dilimlenir.
  14. Dilimleme unutulmamalıdır.
  15. Üzerine çörekotu serpilir.
  16. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. 25. Dakikadan sonra dikkatli olunmalıdır.
İsterseniz kıymalı iç harç yerine pastırma+ kaşar rendesi yahut beyaz peynir; istediğiniz rastgele bir içi hazırlayıp birebir ölçülerde ve birebir formda böreği hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun….
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt