Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 orta uzunluk soğan
- Yarım kg kıyma
- 3 adet kapya biber
- 7 adet yeşil/çarliston biber
- İsteğe bağlı baharatlar (kimyon, karabiber, kekik, nane, pul biber)
- Tuz
- Sıvı yağ
- 4 adet yufka
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Çörek otu ve susam (üzeri için)
Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Biberler sıvı yağda kavrulur.
- Soğan eklenir ve uygunca kavrulur.
- Kıyma yavaş yavaş eklenerek kavrulur.
- Tuz ve baharatlar eklenip kapatılır.
- Bir yufka 4 üçgen kesime bölünerek hazırlanan harçtan yufkanın geniş kısmına konur ve içe gerçek rulo yapılır.
- Kendi etrafında sarılarak gül böreği üzere biçim verilir.
- 4 yufkadan toplam 16 adet börek için tıpkı süreç yapılır.
- Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülerek çörek otu ve susam ek edilir.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Afiyet olsun????.
Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı