Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek
0
20

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66
kiymali-borek.jpg

Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 orta uzunluk soğan
  • Yarım kg kıyma
  • 3 adet kapya biber
  • 7 adet yeşil/çarliston biber
  • İsteğe bağlı baharatlar (kimyon, karabiber, kekik, nane, pul biber)
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Öbür materyaller;
  • 4 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Çörek otu ve susam (üzeri için)

Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Biberler sıvı yağda kavrulur.
  2. Soğan eklenir ve uygunca kavrulur.
  3. Kıyma yavaş yavaş eklenerek kavrulur.
  4. Tuz ve baharatlar eklenip kapatılır.
  5. Bir yufka 4 üçgen kesime bölünerek hazırlanan harçtan yufkanın geniş kısmına konur ve içe gerçek rulo yapılır.
  6. Kendi etrafında sarılarak gül böreği üzere biçim verilir.
  7. 4 yufkadan toplam 16 adet börek için tıpkı süreç yapılır.
  8. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürülerek çörek otu ve susam ek edilir.
  9. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Not: çıtır börek sevdiğim için fırından çıkınca üzerini örtmüyorum.

Afiyet olsun????.

Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,297Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt