Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo yufka
- 250 g kıyma
- 1 orta boy patates
- 1 orta boy kuru soğan
- 15-20 dal maydanoz
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- 2 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Çörekotu
Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı tavaya alıp kavuruyoruz ve yemeklik doğranmış soğanı ekliyoruz kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra rendelenmiş patatesi ekliyoruz ve iç harcı pişene kadar kavuruyoruz.
- İstediğimiz baharatları, doğradığımız maydanozu ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkayı açıp iki kenarını düzleştirecek şekilde katlıyoruz.
- Katlamadığımız kenarlara iç harcı koyup iki taraftan rulo olacak şekilde sarıyoruz. Kesip tepsiye yerleştiriyoruz.
- Yumurta, yoğurt ve zeytinyağ karışımını böreğimizin üzerine sürüyoruz.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Kıymalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı