Kıymalı Börek Tanımı İçin Gereçler
- 5 klasik su bardağı un
- 2 klasik su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı dolusu tuz (hamur için)
- 1 paket margarin oda sıcaklığında
- 200 gr kıyma
- 3 orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (tam dolu olmasın silme olacak kıymalı harcı için)
Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Su ve tuz yoğurma kabına alınır, karıştırılır.
- Üzerine 5 bardak un eklenerek yoğurulur, kapatılarak 1 saat dinlenmeye bırakılır.
- Dinlenen hamur 6 eşit bezeye böldükten sonra bir paket margarin 3 eşit modüle bölünür ve bezeler elle açılarak margarinin bir kesimi yayılır.
- 20 santim kadar açılan yufkayı katı yağlayıp, üzerine başka yufka tıpkı ölçüde açılıp, kapatılır.
- 3 tane bu formda ikili birleşik yufkalar elde edilir ve üst üste ortaları yağlanıp, konulur. Sonra üzeri streçlenip bir buçuk saat dinlendirin.
- İç harcı için soğanlar rendelenip, suyu hafif sıkıldıktan sonra 4 yemek kaşığı sıvı yağında güzelce yumuşayana kadar kısık ateşte pişirilir.
- Sonra kıyma eklenip topak kalmayana kadar eze eze kavrulur ve tuz karabiber eklenip karıştırılır.
- Dinlenen hamurları açacağınız yeri güzelce yağlayıp elinizle açın. Esasen kendi kendine açılır.
- Sonra biraz kıymalı harçtan koyup rulo biçiminde sarın ve iki ucundan içe gerçek kıvırarak form veriniz.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece altı üstü kızarana kadar pişirin, sonra aykırı çevirip dilimleyerek servise hazır edebilirsiniz. Aykırı çevirme sebebimiz yağları başka tarafa aksın bir yerde kalmasın diye. Deneyeceklere afiyet olsun . Sevgili arkadaşlarım birbirinden hoş en yeni tariflerimden haberdar olmak için kanalıma abone olabilirsiniz hoşçakalın sıhhatle kalın ????.