
Kıymalı Bulgur Köftesi (21 Adet) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 büyük haşlanmış patates
- 150 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- Tuz,kimyon,acısız toz biber
- Sıvıyağ
Kıymalı Bulgur Köftesi (21 Adet) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bulgur, irmik kaseye alınır.
- Üzerine çeyrek su bardağı su dökülerek ıslatılır.
- Bulgur ve irmik suyu çekince üzerine soğan,sarımsak,patates rendelenir.
- Salça eklenip yoğrulur sonra kıyması eklenir ,güzelce yoğrulur.
- Tuz,baharatlar damak tadına göre eklenir.
- En son un eklenip elimiz hafif ıslatılarak güzelce yoğrulur.
- Kavanoz kapağına buzdolabı poşeti geçirilip bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elimiz ıslatılarak kavanoz kapağında şekil verilir.
- Tepsiye dizilir,.
- Tüm harç bitene kadar devam edilir.
- Buzdolabında 30 dakika dinlendirilir.
- Tavaya sıvı yağ alınır.
- Yağımız kızınca arkalı önlü kızartılıp servis edilir.